RegionaalSport

Anniek Ytsma Fries Kampioen

DOKKUM – Afgelopen zaterdag mochten drie turnsters van SVK meedoen aan het Fries Kampioenschap voor hun niveau. Dit werd gehouden in de Doelstien te Dokkum.

In de eerste wedstrijd mocht Julia Lautenbach in de Senior E meedoen. Ze begon sterk aan de wedstrijd, maar liet punten liggen bij de balk.  Het was niet geheel haar dag en behaalde dan ook een 10e plaats in een groot deelnemersveld. In de derde wedstrijd mocht Anniek Ytsma meedoen in de Jeugd E.

Dit is een pittige categorie en Anniek bleef het hele seizoen naast het podium. Ze liet op vier toestellen prachtige oefeningen zien.  Zelfs met hier en daar nog een klein foutje. Verrast was iedereen toen er bij de nummer 1 haar naam werd opgeroepen. Ze had een welverdiende gouden medaille en dus ook een Friese titel om mee naar huis te nemen.  In de laatste wedstrijd mocht Kristien Gommers uitkomen in de Junior D.

Kristien begon bij brug waar het al niet zo goed verliep als verwacht. Gelukkig herpakte ze zichzelf en liet ze een prachtige balk oefening zien.  Bij de vloer liet ze weer een prachtige dans zien zoals ze dat zo goed kan, helaas mislukte hier ook een element. Hierdoor was een plaats op het erepodium niet meer mogelijk. Deze drie meiden mogen op 29 juni in Drachten samen met nog een aantal turnsters van de club nog strijden voor een Friese toestel titel.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button