HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Apotheek It Krúswâld best gewaardeerde Friese Apotheek van 2016

BUITENPOST/KOLLUM – Voor de tweede maal op een rij is Apotheek It Krúswâld in Buitenpost door klanten uitgeroepen als de beste apotheek van Friesland op het onafhankelijke Opiness. Zij mogen een jaar lang de titel Friese Apotheek van het Jaar dragen. Elk jaar voeren apotheken een klanttevredenheidsonderzoek uit, als onderdeel van hun contractverplichtingen met zorgverzekeraars. Op basis van 576 reviews scoort Apotheek It Krúswâld gemiddeld een 8.6. De apotheken Regio award is daarmee een echte consumentenprijs, gebaseerd puur en alleen op het rapportcijfer gegeven door klanten.

Persoonlijke aandacht maar wel snel
De hedendaagse consument is verwend met instant en online service en verwacht tegenwoordig dat alles snel gaat. Ondanks een snelle afhandeling bij de apotheek wil de consument niet als een nummer behandeld worden maar juist ook persoonlijke aandacht krijgen. Door goede samenwerking met andere zorgverleners in de buurt, zoals de huisarts en de thuiszorgmedewerkers, wint de apotheek veel vertrouwen. De apotheek is ook wel eens de ‘kwaaie pier’: zij moet vaak het beleid van de zorgverzekeraar uitleggen en wordt de laatste jaren met veel leveringsproblemen geconfronteerd, die buiten de invloedssfeer van de apotheek liggen. Niet altijd prettig voor de klant, maar door zorgvuldig en pro-actief handelen, kan de apotheek er toch het beste van maken. De apotheker van 2016 wordt dus dubbel uitgedaagd, want deze moet deskundig, zorgvuldig, snel en persoonlijk tegelijkertijd zijn, wat bijna een contradictie lijkt. Echter de 11 winnaars tonen aan dat het wel degelijk kan, geen lange wachttijd en toch een goede op maat gesneden service met een glimlach.

Apotheken vergelijken kan gemakkelijk op Opiness! Overstappen is simpel en kost slechts 30 seconden! Aan de hand van uw BSN-nummer kan de nieuwe apotheek zo uw gegevens overnemen van uw oude apotheek.

11 Regio winnaars

Dit jaar zijn er 11 regio winnaars naar voren gekomen uit meer dan 1.500 apotheken die op Opiness klantervaringen hebben staan. In totaal zijn er meer dan 475.000 reviews over apotheken gepubliceerd op Opiness. Op 29 september 2016 heeft Opiness gekeken welke apotheken het beste scoorden volgens klanten en over voldoende reviews beschikten dit jaar.

De hele uitslag is na te lezen op: https://opiness.nl/apotheken-awards-2016/

In de rubriek Opiness over apotheken kunnen consumenten zien welke ervaringen er zijn gedeeld met de eigen apotheek of kan men zelf de eigen apotheek een review geven. Ook kunnen consumenten  alle apotheken van Nederland op een rij bekijken op Opiness.nl.

Publicatie klanttevredenheidsonderzoeken
Opiness nodigt consumenten uit om service te reviewen. Ook nodigt Opiness bedrijven uit om het eindoordeel over hun dienstverlening te publiceren vanuit klantonderzoek mits deze zijn verkregen via een onafhankelijk bureau en zij garant staan dat alle meningen, goed en slecht, worden gepubliceerd. Circa 95% van de reviews komt momenteel uit onderzoeksresultaten.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button