HoofdnieuwsRegionaal

Aquarel en schetscursussen in De Kruidhof te Buitenpost

BUITENPOST – Vanaf dinsdag 2 oktober gaan de aquarelcursussen in het Tuincafé van De Kruidhof van start. Dinsdagochtend om 9:30 uur en woensdagavond om 19:30 wordt een begin gemaakt met de lessen. De onderwerpen voor de lessen komen uit de natuur en naaste omgeving. Onderwerpen die men dagelijks om zich heen ziet, maar waar de cursist door de cursus heel anders tegen aan zal kijken! In acht lessen wordt op een professionele wijze geleerd hoe een aquarel gemaakt wordt.

De meest voorkomende technieken worden toegepast. Onder eigen handen zien de cursisten hun aquarel groeien tot een zeer mooi resultaat dat thuis aan de wand een welverdiend plekje zal vinden. Margreet Braaksma, cursusleider, is zeer vertrouwd met aquarelleren. Zij is illustrator en illustreerde met haar aquarellen verschillende boeken. Door haar vaktechnische opleiding is ze thuis in de verschillende technieken en materialen. Haar onderwijskundige achtergrond geeft haar de drive om deze kennis over te dragen aan mensen die ook graag een aquarel willen maken. Door haar kennis en ervaring is de cursist verzekerd van een goed onderbouwde cursus.

Met de aquarelcursus mikt Margreet Braaksma op cursisten die op ontspannen  wijze iets moois willen maken in een stimulerende omgeving. Door te werken met verschillende niveaugroepjes is de cursus zowel geschikt voor beginnende aquarellisten als de meer ervaren aquarellisten. Voor de liefhebber is het daarnaast mogelijk om een cursus portret in aquarel te volgen.

Voor degene die liever tekent is er een schetscursus van vier lessen. In deze cursus komen de basistechnieken aan bod en wordt de fantasie geprikkeld! Er wordt weinig gebruik gemaakt van getekende voorbeelden: wat er op het papier ontstaat is uniek en echt van eigen hand! De cursus wordt op vrijdagochtend gegeven.

De Kruidhof is centraal gelegen en is er ruim voldoende parkeergelegenheid.

Voor meer informatie of opgave is Margreet Braaksma te bereiken op 06-12665263.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button