Ondernemend

Arbodienst kiezen? Voorkom deze 5 fouten

Het kiezen van de juiste arbodienst is geen eenvoudige taak. Neem daarom zeker even de tijd om je te verdiepen in de aandachtspunten en valkuilen. Om je op weg te helpen, zetten we in dit artikel 5 veelgemaakte fouten voor je op een rij.

1: Niet weten wat je precies wilt

Hoe begin je met het zoeken van een goede arbodienst? De eerste stap is zeker niet een rondje googelen naar arbodiensten in jouw regio. Je begint met vaststellen wat je precies wilt. Anders weet je ook niet waar je op moet letten bij je zoektocht.

Ga dus eerst binnen je onderneming aan de slag. Zet op papier wat jullie eisen en wensen precies zijn. Wat loopt er al goed bij je verzuimpreventie en verzuimbeleid? Welke verbeterpunten wil je graag oppakken met de nieuwe arbodienst?

En wil je een partij die proactief is en je compleet ontzorgt? Of doe je liever zoveel mogelijk binnen je organisatie en schakel je de arbodienst alleen in als het verplicht is?

2: Een arbodienst is gewoon een arbodienst

Helaas wordt nog steeds gedacht dat een arbodienst gewoon een arbodienst is. Er zitten toch echt grote verschillen tussen aanbieders. Ga er daarom niet vanuit dat het allemaal niet zoveel uitmaakt, en neem echt de tijd om te onderzoeken welke partij bij jouw onderneming past.

3: Alleen naar het prijskaartje kijken

De kosten kunnen aardig verschillen tussen arbodiensten. Staar je echter niet blind op het prijskaartje. Kijk ook naar wat je ervoor terugkrijgt. Een goede samenwerking kan je enorm veel kosten besparen. Bijvoorbeeld door verbeterde verzuimpreventie.

Let ook zeker goed op bij het vergelijken van verschillende abonnementsvormen. Welke kosten zijn inclusief en welke kosten kunnen er allemaal nog bij komen?

4: Een arbodienst zonder relevante ervaring

Het is niet alleen de vraag of een arbodienst goed is of niet, maar ook of ze bij jouw organisatie passen. Een partij kan hartstikke prima zijn voor de onderneming van je kennis, maar totaal niet aansluiten bij jouw organisatie. Bijvoorbeeld doordat ze geen ervaring hebben met jouw branche, organisatiegrootte, bedrijfscultuur of verzuimuitdagingen.

Kies dus niet alleen op basis van welke arbodienst goed bevalt bij anderen, maar kijk echt naar wie een goede match is voor jouw onderneming.

5: Geen kennismaking

Neem altijd de tijd voor een persoonlijke kennismaking. Laat de arbodienst die je op het oog hebt bij je langskomen. Maak van dit gesprek gebruik om uitgebreid kennis te maken en al je vragen te stellen.

Bonustip: bespaar tijd

Al met al kan er flink wat tijd gaan zitten in het vinden van een goede arbodienst. Wil je tijd besparen zonder extra kosten? Klik hier voor meer info.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button