HoofdnieuwsRegionaal

Arie Aalberts stopt als burgemeester van Dantumadiel

DAMWÂLD – Op 1 januari 2014 stopt Arie Aalberts als burgemeester van de gemeente Dantumadiel. Per die datum wordt hij waarnemend burgemeester in de gemeente De Friese Meren.

De heer Aalberts heeft op donderdag 12 december de gemeenteraad en het personeel geïnformeerd over zijn nieuwe aanstelling. Hij is ruim negen jaar burgemeester van Dantumadiel geweest. In die periode heeft hij verschillende portefeuilles, waaronder financiën en veiligheid, onder zijn hoede gehad. De kwetsbare groepen in de samenleving hadden altijd zijn bijzondere aandacht. Gemeentesecretaris/algemeen directeur Bauke Schat vindt het jammer dat hij weggaat. ‘Ik heb er alle begrip voor dat hij deze nieuwe uitdaging aangaat en gun het hem van harte. Maar de gemeenteraad, het college en het personeel zullen hem zeker missen’.

De gemeente de Friese Meren krijgt met Arie Aalberts een sterke en betrokken bestuurder die tevens als burgervader persoonlijke aandacht voor de inwoners hoog in het vaandel heeft staan.

Wethouder Roelof Bos zal als loco-burgemeester de taken van Arie Aalberts met ingang van 1 januari overnemen totdat de commissaris van de koning in de opvolging heeft voorzien. Het voorzitterschap van de raad zal door de vicevoorzitter Wander Slomp worden waargenomen.

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button