HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Arrestaties na diefstal diesel in loods Opende

OPENDE/HOUTIGEHAGE –  Een 27-jarige inwoner van Leeuwarden werd vrijdagavond in een woning in Houtigehage gearresteerd na diefstal van diesel bij een loods in Opende. Ook een 35-jarige inwoner van Achtkarspelen ging in de boeien.

Een inwoner van Opende zag rond acht uur dat er enkele jerrycans met diesel achter een loods aan het Peebos waren klaar gezet. Een vlakbij geparkeerde auto reed direct weg. De gewaarschuwde politie zag even later de bewuste wagen in Houtigehage rijden. De auto werd kort daarna zonder inzittenden in de Dwarsstak gevonden. In de naar diesel stinkende auto stond een zelfde soort jerrycan als die in Opende. Vlakbij liep een 35-jarige man.

Toen hij zich op verzoek van de agenten wilde identificeren, trok hij per ongeluk met zijn id-kaart ook een pakje speed tevoorschijn. De man werd gearresteerd. Omstanders vertelden dat zij een andere man hadden gezien die vanuit de struiken een woning aan De Pikstienen was binnengegaan. In het huis werd de 27-jarige Leeuwarder gevonden. Ook hij ging in de boeien. De beide verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button