Regionaal

Arriva rijdt per 14 juni nog meer treinen in Friesland en Groningen

FRIESLAND – Vanaf maandag 14 juni zet Arriva in Friesland en Groningen nog meer treinen in. Zo worden er sneltreinritten tussen Leeuwarden en Groningen toegevoegd en komt er tussen Leeuwarden en Sneek elke werkdag een rit bij. Ook zet Arriva tussen Leeuwarden en Harlingen Haven weer de speciaal ingerichte treinen in zodat meer fietsen mee kunnen.

 De wijzigingen op een rij: 

  • Alle sneltreinen tussen Leeuwarden en Groningen gaan op werkdagen weer twee keer per uur rijden. De laatste sneltrein vanuit Groningen vertrekt om 18.39 uur en vanuit Leeuwarden om 18.47 uur;
  • Op het traject Leeuwarden – Sneek voegen we op werkdagen ook een rit toe. Het gaat om de trein die om 7.08 uur vertrekt uit Leeuwarden en om 7.26 uur aankomt in Sneek;
  • Tussen Leeuwarden en Harlingen Haven rijden we met speciale treinen zodat er weer meer fietsen mee kunnen. Ieder jaar bouwen we een aantal GTW-treinen om. Door stoelen tijdelijk te verwijderen kunnen er in de zomerperiode meer fietsen mee in de trein. De treinen rijden op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag, passend bij de reizigers die van- en naar een eiland reizen. Voor het reizen met de fiets hebben reizigers een fietskaartje nodig. Deze zijn online verkrijgbaar en in de kaartautomaten. Reserveren voor een fiets hoeft niet.

Arriva sluit met de dienstregeling aan op het reizigersaanbod. De dienstregeling en inzet van de treinen en bussen ‘beweegt’ mee met het aantal reizigers.

Reisplanner

Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de reisplanners en voor meer informatie te kijken op www.arriva.nl.  

Dit kan u ook interesseren

Back to top button