HoofdnieuwsRegionaal

Arriva zet langere treinen in van Leeuwarden naar Groningen

LEEUWARDEN – Een nieuw schooljaar betekent nieuwe studenten en scholieren. En ook extra drukte in het openbaar vervoer. Daarom zet Arriva langere treinen in en verhoogt daarmee de vervoercapaciteit. Zo kunnen meer reizigers mee met de trein en kan iedere reiziger zo comfortabel mogelijk naar zijn bestemming toe.

De extra treinstellen worden zowel in de ochtend- als avondspits ingezet. Aangepast aan de behoefte van reizigers. Arriva monitort het gebruik en de bezetting van haar treinen in het najaar scherp en stuurt bij waar nodig en mogelijk.

Op de trajecten naar Groningen zijn veel reizigers die de trein gebruiken om naar hun werk te gaan. Daarnaast zijn er veel studenten en scholieren die in Leeuwarden of Groningen op school zitten en ook met de trein reizen. Vooral de periode tot aan de herfstvakantie heeft piekmomenten. Ervaring leert dat daarna de grootste drukte weer afneemt. Zo hebben bijvoorbeeld tegen die tijd meer studenten een kamer gevonden of zetten niet alle studenten hun studie voort.

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button