HoofdnieuwsRegionaal

Feestelijke Aubade in Kollum

KOLLUM – Op Koninginnedag ’s middags om 12:00 uur was er de feestelijke Aubade bij het gemeentehuis in Kollum. Na eerst een welkomstwoord door de voorzitster van het Oranjecomité Jettie Teeninga werd een bloemetje overhandigd door Yonathan Ten Pas aan de echtgenoot van burgemeester B. Bilker mevrouw Angelika Steiner-Bilker.

Hierna nam burgemeester B.Bilker het woord en werden inwoners uit de gemeente met een onderscheiding nog even in het zonnetje gezet. Na het Friese Volkslied dat door de vele belangstellenden werd meegezongen werd een Koningslinde geplant. Er waren vier kinderen, Michelle Hoekstra, Yonathan ten Pas, Johan Bakker en Siebe v/d Veen, zij mochten burgemeester Bearn Bilker meehelpen de Koningslinde te planten.

Hierna werd het gewonnen Koningslied voorgezongen door Djoeke Numan, waarna iedereen mee kon zingen met dit lied. (De heer Auke de Boer uit Kollumerzwaag heeft de muziek gemaakt voor het winnende koningslied van de gemeente Kollumerland c.a., de tekst van het lied is gemaakt door mevrouw Hilly Pijnacker-Bijkersma uit Kollum, Kees Bode heeft het ingespeeld)

Als laatste werd door  burgemeester Bilker een toast uitgebracht, Brassband Wilhelmina speelde als afsluiting hierop het Wilhelmus.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button