112HoofdnieuwsRegionaal

Kollumer (38) rijdt fietser (18) aan in Buitenpost en rijdt door

BUITENPOST – Een 18-jarige man uit de gemeente Westerkwartier is zaterdagavond ernstig gewond geraakt op de Parallelweg in Buitenpost. Hij fietste met nog twee andere jongens in de richting van Gerkesklooster.

De 18-jarige man kwam met een automobilist (in vermoedelijk een zwart-/donkerkleurige auto) in botsing, welke daarna is doorgereden. De bestuurder kwam vanuit dezelfde richting en de fietser is van achteren geraakt.

Agenten hebben gesproken met getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren en doen onderzoek. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie laat zondagochtend weten dat de bestuurder zich nog niet heeft gemeld en roept de bestuurder van het betrokken voertuig met klem op zich te melden. Mensen die meer weten over het ongeval worden gevraagd dit aan de politie door te geven.

Ook hebben getuigen ten tijde van het ongeval een voertuig uit tegengestelde richting zien komen rijden. Ook deze bestuurder wordt gevraagd om zich bij de politie te melden, omdat hij of zij mogelijk iets gezien heeft. Het onderzoek loopt nog bij de politie.

Update 11:00 uur: De politie laat weten dat de bestuurder, een 38-jarige man uit Kollum van de gezochte auto zich heeft gemeld op het politiebureau in Dokkum.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button