Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Automobilist aangehouden voor poging doodslag

DOKKUM – De politie heeft zondagavond een 20-jarige automobilist uit Surhuisterveen aangehouden. De man wordt verdacht van poging doodslag, het verlaten van de plaats van een ongeval, verkeersgevaarlijk rijgedrag en het rijden onder invloed van drugs.

Aanrijding in Dokkum

Surveillerende agenten kregen een melding dat een 35-jarige automobiliste uit Dokkum was aangereden, vermoedelijk opzettelijk. Dit alles gebeurde op de Wylster in haar woonplaats. De vrouw raakte niet gewond, maar werd wel uit voorzorg gecheckt door het personeel van een ambulance. De automobiliste verklaarde tegenover de agenten dat ze zondagavond door Dokkum reed. Ze haalde een auto in omdat de bestuurder daarvan erg langzaam reed. Vervolgens bleef deze automobilist haar volgen en op de Wylster botste hij tegen haar auto aan. De veroorzaker ging er snel vandoor. De vrouw stapte uit. Haar auto had veel schade. Op de plaats van het ongeval bleef een kentekenplaat achter van de veroorzaker.

Inrijden op beveiligers Defensie

Tijdens het onderzoek in Dokkum kwam een tweede melding binnen. Beveiligers van Defensie wilden bij het oefenterrein in de Marnerwaard een auto controleren. De bestuurder had vreemd rijgedrag vertoond. De beveiligers noteerden het kenteken. Op dat moment reed de bestuurder op hen in. De beveiligers konden nog net op tijd aan de kant komen om zo te voorkomen dat ze werden aangereden. Het duo waarschuwden daarop via 112 de Meldkamer Noord-Nederland. Het kenteken kwam overeen met het kenteken dat op de plaats van het ongeval in Dokkum was achtergebleven.

Aanhouding automobilist

De 20-jarige automobilist uit Surhuisterveen werd uiteindelijk aangetroffen in De Westereen. Hij werd aangehouden en zijn auto werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Voordat hij werd ingesloten, werd bij de man nog een bloedproef afgenomen. De agenten hadden namelijk sterk het vermoeden dat de 20-jarige onder invloed van drugs verkeerde. De automobiliste uit Dokkum en de twee beveiligers deden aangifte.

Foto: De Vries Media

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button