112HoofdnieuwsRegionaal

Automobilist ernstig gewond na eenzijdig ongeval

BOELENSLAAN – Bij een ongeval op de Langewyk (N369) bij Boelenslaan is een 26-jarige automobilist uit Drachten in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond geraakt. Het slachtoffer bestuurde een auto en reed vanaf de richting van ‘t Jachtfjild in de richting van Drachten.

De man is de macht over het stuur verloren en al slippend in de rechter berm gekomen. Daar botste het voertuig met de linker zijkant tegen een boom, waarna het voertuig een halve slag om de boom draaide.

Automobilisten die even later langs de ongevalsplek reden, zagen modder op de weg en ontdekten toen de auto met het slachtoffer. Meteen daarop werd via 112 alarm geslagen en werden het brandweerkorps van Drogeham en twee ambulances uit Drachten en Buitenpost naar de onheilsplek gestuurd. Ook het Mobiel Medisch Team van het UMCG uit Groningen kwam met de traumahelikopter ter plaatse.

De brandweer heeft het slachtoffer uit zijn benarde positie bevrijd. Een ambulance heeft hem daarna, onder begeleiding van een trauma-arts, vervoerd naar het UMCG in Groningen. De ongevallendienst van de politie stelde een onderzoek in. Ten tijde van de afhandeling van het ongeval was de Langewyk afgesloten. Verkeer werd omgeleid via de parallelweg.

Foto’s Geurt. P. Maassen van den Brink

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button