112HoofdnieuwsRegionaal

Automobilist onder invloed belandt bovenop heg in Kollum

KOLLUM – Op de van Limburg Stirumweg in Kollum is op Eerste Kerstdag een auto bovenop een heg beland. De automobilist werd door de politie aangehouden. Hij bleek onder invloed van drugs.

Een tweede inzittende mocht na verklaring bij de politie de plek van het ongeval verlaten. De automobilist reed op de van Tochmalaan en reed richting de van Limburg Stirumweg, in een bocht raakte hij de controle over zijn auto kwijt. Hij belandde met zijn auto bovenop de heg. De politie, brandweer en een ambulance werden omstreeks 07.10 uur opgeroepen voor het ongeval.  Voordat de hulpdiensten ter plaatse kwamen probeerde hij nog zijn auto van de heg af te duwen, dit was tevergeefs.

Al snel werd de brandweer afgemeld omdat de personen uit de auto waren. Beide mannen zijn nog wel door het ambulancepersoneel nagekeken op verwondingen maar ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis. In de auto werd door de agenten drugs aangetroffen.

Op het politiebureau in Dokkum zal de politie verder onderzoek doen en zal de verdachte worden verhoord. Bergingsbedrijf Boersma heeft de auto meegenomen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button