EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Avondconcert CityProms in centrum Kollum

KOLLUM – Vrijdagavond was CityProms on Tour in Kollum. In de tuin van de Phillipusfenne  traden verschillende muzikanten op.  CityProms Kollum is onderdeel van de vierde editie van CityProms, het grootste festival voor klassieke muziek in Noord-Nederland.

Onder grote publieke belangstelling werd de opening verzorgd door de muzikanten van De Wâldsang. Verder waren er concerten van het Klarinetkwartet (ensemble uit het NNHO) en Canta Silva.

D’drive van het Friesland College had een muziekinstallatie van gestemde flessen gemaakt. Het publiek kon zelf met een stok langs de rij flessen te gaan en kon je maten uit de 40e symfonie van Mozart horen. De hoofdact was  trio42, dit Nederlands kamermuziekensemble wordt gevormd door drie jonge, getalenteerde musici waaronder de in Fryslân geboren Christiaan van der Weij. De muzikanten van trio42 staan normaal in grote concertzalen overal ter wereld. “We vinden het leuk om tijdens CityProms muziekstukken in de open lucht te spelen die normaal alleen in concertgebouwen te horen is. Muziek is voor iedereen en je hoeft er niet heel veel kennis van te hebben om ervan te kunnen genieten,” aldus trio42. CityProms Kollum werd mede mogelijk gemaakt door Arriva, Leeuwarder Courant, Provincie Fryslân, VSB fonds en de gemeente Kollumerland.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button