EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Avondconcert CityProms in Kollum

KOLLUM – Vrijdagavond 20 juni staat CityProms on Tour in Kollum. In de tuin van de Phillipusfenne, Voorstraat 87 zullen verschillende muzikanten vanaf 19:00 uur optreden in de open lucht. De toegang tot het muziekfestival is gratis. CityProms Kollum is onderdeel van de vierde editie van CityProms, het grootste festival voor klassieke muziek in Noord-Nederland.

Hoofdact is trio42. Dit Nederlands kamermuziekensemble wordt gevormd door drie jonge, getalenteerde musici waaronder de in Fryslân geboren Christiaan van der Weij. “Briljant samenspel en het swingt de pan uit”, vertelt festivaldirecteur Margot Hoiting. De muzikanten van trio42 staan normaal in grote concertzalen overal ter wereld. “We vinden het leuk om tijdens CityProms muziekstukken in de open lucht te spelen die normaal alleen in concertgebouwen te horen is. Muziek is voor iedereen en je hoeft er niet heel veel kennis van te hebben om ervan te kunnen genieten,” aldus trio42.

CityProms Kollum wordt georganiseerd in samenwerking met muziekschool Wâldsang. De muzikanten van de muziekschool openen CityProms Kollum. Daarnaast zijn er concerten van het Klarinetkwartet (ensemble uit het NNHO), Canta Silva en Bigband Wâldsang. D’drive van het Friesland College heeft een muziekinstallatie van gestemde flessen gemaakt. Door zelf met een stok langs de rij flessen te gaan, hoor je maten uit de 40e symfonie van Mozart.

CityProms Kollum wordt mede mogelijk gemaakt door Arriva, Leeuwarder Courant, Provincie Fryslân, VSB fonds en de gemeente Kollumerland. CityProms is onderdeel van Kulturele Haadstêd 2018. Na Kollum gaat CityProms on Tour verder naar Joure. Meer informatie en het volledige programma van vrijdag 20 juni staat op de nieuwe festivalwebsite. De vierde editie van CityProms wordt afgesloten in het laatste weekend van juni in Leeuwarden. Samen met het Noord Nederlands Orkest opent Ellen ten Damme het festival op vrijdag 27 juni 2014.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button