HoofdnieuwsRegionaal

Balkontrainingen Buitenpost

BUITENPOST – Een drietal trainers van bewegingscentrum Switte zijn samen met een fysiotherapeut van Fysiotherapie Buitenpost langs een aantal verschillende senioren flats in Buitenpost gegaan voor een beweegkwartiertje op locatie. “Door het Corona-virus komen veel van deze mensen helaas niet meer zo vaak buiten en zijn ze minder in beweging bij de fysiotherapeut of bij het bewegingscentrum.” aldus fysiotherapeut Anouk Mos. Trainer Marianne Dijkstra: “De oefeningen die we bedacht hebben kunnen door iedereen mee gedaan worden. Het belangrijkst is dat de deelnemers gezond blijven, vandaar dat we ervoor hebben gekozen om les te geven vanaf de straat zodat men vanaf het balkon, achter het raam of op het terras mee kan doen en we op deze manier niet te dichtbij elkaar komen.”

Eén van de enthousiaste deelnemers: “Het lijk wel wat op Nederland in beweging maar dan in het echt en met hele leuke muziek.” Een beter compliment konden we als organisatie natuurlijk niet wensen aldus Joas Deinum van bewegingscentrum Switte. Door de gezellig opzwepende muziek van onder andere Dorus, Griet Wiersma, Willy en Willeke Alberti werd er enthousiast geoefend en hier en daar zelfs mee gezongen. Niet alleen door de bewoners van de flats maar ook door die van  naast gelegen woningen. Trainer Coen de Jong: “We waren al begonnen en zagen ineens dat bij de woningen achter ons ineens ook allemaal mensen mee begonnen te doen. We hebben snel 1 van de speakers omgedraaid en 1 van de trainers heeft zich toen ook omgedraaid om hen ook mee te laten trainen. Erg leuk om te zien dat iedereen zo enthousiast was”.

“Bij de flats waar we nu zijn geweest gaan we zeker vaker langs de komende weken. Ook zullen we de andere senioren locaties zoals bijvoorbeeld Haersmahiem en Herbranda state nog proberen te enthousiasmeren. Ook met Talant zijn we in gesprek om te kijken of we voor hun cliënten iets op het vlak van beweging kunnen betekenen de komende tijd.” Aldus Joas Deinum “ Kippenvel, zo mooi om iedereen te zien bewegen en even los te komen van de toch wel vreemde wereld waarin we op het moment leven.”

 

foto’s: joasfotografie.nl en Hielke Boorsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button