HoofdnieuwsRegionaal

Basisscholen ontvangen actiepakket ‘Veilig op de Fiets’

BUITENPOST – Donderdagmorgen reikte verkeersgedeputeerde Sietske Poepjes het actiepakket ‘Veilig op de Fiets’ uit aan OBS De Mienskip in Buitenpost. Dit markeert de start van de Friese promotiecampagne van Veilig Verkeer Nederland voor het Verkeersouderlidmaatschap.

 VVN Verkeersouders

“Verkeersouders vervullen een belangrijke rol op de school van hun kinderen”, licht gedeputeerde Sietske Poepjes toe. “Zo organiseren deze ouders activiteiten op het gebied van verkeersveiligheid. Ook zijn zij alert op onveilige verkeerssituaties rondom de school.”

Al 150 Friese scholen zijn lid. Alle overige scholen ontvangen in maart een introductiebrief en het actiepakket ‘Veilig op de Fiets’. Met dit pakket kunnen leerlingen op school activiteiten uitvoeren waarmee ze veiliger leren fietsen. Scholen die een lidmaatschap hebben krijgen vier maal per jaar een actiepakket aangeboden waarmee op een eenvoudige manier praktische verkeerslessen kunnen worden georganiseerd.

Help kinderen veilig naar school

Verkeersveiligheid, en zeker die van kinderen, staat hoog op de agenda van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF). Om scholen en ouders te helpen kinderen veilig door het verkeer te laten gaan biedt het ROF met subsidie van de Provincie alle scholen in Fryslân het VVN Verkeersouderlidmaatschap voortaan kosteloos aan.

 

Eigen foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button