HoofdnieuwsRegionaal

Basisschoolkinderen krijgen praktijkles over de dode hoek

KOLLUM – De komende maanden rijdt er door de reconstructie van de Diepswallen meer vrachtverkeer door Kollum. De basisschoolkinderen van CBS Koningin Julianaschool werden vandaag gewezen op de gevaren van de ‘dode hoek’ bij grote voertuigen. De demonstratie werd georganiseerd door aannemer Koninklijke Oosterhof Holman, in samenwerking met Ohpen Ingenieurs uit Leek en de gemeente Noardeast-Fryslân.

Laat je zien
Ondanks de vele spiegels die op een vrachtauto zitten, zijn fietsers en voetgangers niet altijd zichtbaar voor de chauffeur. De kinderen van groep 4 en 5 mochten allemaal plaatsnemen in de cabine van een vrachtwagen om dit zelf te ervaren. “Veiligheidsbewustzijn is een belangrijk item”, aldus Martien Tolboom van Koninklijke Oosterhof Holman. “Niet alleen voor de kinderen, maar zeker ook voor ons als aannemer.”

Historisch karakter
De gemeente Noardeast-Fryslân laat het historische centrum van Kollum in oude luister herstellen. Naar verwachting is de reconstructie juni 2019 afgerond. Op de Facebookpagina ‘Kademuren Kollum’ zijn de werkzaamheden te volgen.

Eigen foto en foto Sake Beerstra

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button