Sport

Battle Veens Voetbal Academie beslist met shootouts

KOLLUM – Op woensdagochtend 30 december  was het zover, spelers van SC Heerenveen -11, VV Kollum, VV Buitenpost en Broeksterwálden meldden zich op (een regenachtig) sportpark Baensein voor een Battle tussen keepers en aanvallers. De dag werd begonnen met een gezamenlijke warming up! Het parcours werd vliegensvlug doorlopen want hier konden de 1e punten al binnengehaald worden.

Na deze warming up werden de groepen verdeeld om zich optimaal voor te bereiden op de Battles: De aanvallers aan de ene kant en de keepers aan de andere kant. De aanvallers kregen training van Berend Schootstra (ex SC Heerenveen en SC Cambuur, nu VV Buitenpost), Martine Koopmans (ex VIOD, Drachtsterboys zaal), Mike Visser (ex SC Cambuur, nu vv Buitenpost), Arne Jan de Boer (ex SC Cambuur, nu vv Kollum) en de keepers werden onder handen genomen door Klaas IJkema (ex Flevoboys, Harkemase Boys) en Booi van der Veen (ex Futsal Cambuur en Heerenveen).

En toen eindelijk: Tijd voor de BATTLES en jawel op dat zelfde moment brak ook de zon door waardoor het prachtige kunstgrasveld van VV Kollum nog mooier naar voren kwam! Met verschillende games (onder leiding van Alex van der Veen, oprichter Veens voetbal academie) konden punten behaald worden maar uiteindelijk waren de laatste shootouts beslissend, door zowel de penalty als de shootout te scoren won Allard de Boer van Broeksterwalden de Battle met een minimaal verschil van 1 punt. De keepers die de meeste ballen uit hun doel wisten te houden waren: Robin van der Heide en Thies Hoekstra; deze 3 talenten gingen naar huis met een prachtig shirt van Veens Voetbal Academie. De groepswinst ging naar SC Heerenveen o11: Teake Bangma, Tieme de Bruin en Sven Kramer. Deze jongens wonnen een smallgroup training van Veens Voetbal Academie.

Al met al een prachtige laatste voetbal ochtend in 2020. Noteer alvast een paar kruisjes in de agenda: In de voorjaarsvakantie vinden er nieuwe Battles plaats! Volg de instagram en/of Facebook pagina van @veensvoetbalacademie voor (meer) foto’s en de exacte datums.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button