HoofdnieuwsRegionaalSport

Baukje Kramer sterk op het FK turnen

WOLVEGA/VEENWOUDEN – Zaterdag 18 mei was Wolvega de plaats van de Friese Kampioenschappen turnen D2 en D3.  GVV Feanwâlden was deze dag goed vertegenwoordigd en liet zien goed op dit niveau mee te kunnen. Er werd zelfs een podiumplaats behaald door Baukje Kramer.

Dit seizoen is de oefenstof conform het FIG reglement compleet aangepast en zijn er diverse niveaus en leeftijdscategorieën samengevoegd. Hierdoor zijn de groepen turnsters groot waardoor een podiumplek op deze wedstrijd uniek is. Ruim 140 turnsters streden in zeven categorieën om de eer, deze meisje hadden zich in hun rayon weten te plaatsen. In totaal deden er in Friesland op deze niveaus dit seizoen 530 turnsters mee. Dat turnen onder meisjes nog sport nummer 1 is blijkt hieruit wel weer.

Baukje Kramer pupil D3 een wist een mooie stabiele wedstrijd neer te zetten en verraste haar trainsters met een bronzen plak. Danielle van Wieren en Josine Camminga misten op enkele tienden het podium maar kunnen met een tevreden gevoel terug kijken op een mooie wedstrijd.

De overige turnsters van GVV deden het goed maar lieten zaterdag zo nu en dan de nodige punten liggen door een element te vergeten of niet herkenbaar te turnen. Jammer want dat kost de nodige aftrek en het niveau van de dag was hoog .

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button