HoofdnieuwsRegionaal

Bedrijfsbezoek college Kollumerland bij Outlet Kollum en Zorgboerderij ‘De Lakenvelder’

KOLLUM – Dinsdagmiddag hebben  het college van Kollumerland c.a. een bezoek aan ‘Outlet Kollum’ en aan Zorgboerderij ‘De Lakenvelder’ in Kollumerzwaag gebracht. Het college bezocht periodiek bedrijven in de gemeente om op die manier kennis te maken met de eigenaren en de wijze van bedrijfsvoering.

 Outlet Kollum

‘Outlet Kollum’ is een initiatief van vijf winkeliers in Kollum (Blokker, Bruna, Ideko Wonen, Jumbo en Sake Store) in samenwerking met ROC Friese Poort in Dokkum.

De winkel is door de vijf ondernemers als een volwaardige onderneming ingericht. Het pand heeft een oppervlakte van 450 m². De winkelartikelen worden tegen uiterst scherpe en aantrekkelijke prijzen verkocht. Leerlingen uit het tweede en derde leerjaar van de afdeling handel van ROC Friese Poort uit Dokkum runnen de outlet store. De leerlingen zorgen er niet alleen voor dat de producten worden verkocht, maar zorgen ook voor het etaleren van de producten in de fysieke en de online outlet winkel (webshop). Dit initiatief is een uitgelezen kans om de leerlingen de nodige praktijkervaring te laten opdoen. De ondernemers op hun beurt kunnen leren van de frisse wind die het werken met jongeren met zich meebrengt.

Zorgboerderij Lakenvelder te Kollumerzwaag

De doelstelling van zorgboerderij ‘De Lakenvelder’ is het creëren van een geschikte en passende dagbesteding aan mensen in verschillende doelgroepen, zodat men op een actieve manier deel kan nemen aan de maatschappij. Hierbij wordt gelet op de identiteit van de cliënt, zijn of haar levensovertuiging en normen en waarden. Op de zorgboerderij wordt dagbesteding en weekendopvang aangeboden. Er wordt gekeken naar wat de mensen kunnen. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk op hun interesses aangesloten.

Er zijn tal van activiteiten en werkzaamheden op de boerderij waar de cliënten aan mee kunnen werken. Denk hierbij onder andere aan het voeren en verzorgen van de dieren, het schoonhouden van de stallen en hokken, het onderhouden van de afrasteringen.

 

 

Foto’s  Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button