HoofdnieuwsRegionaal

Bedrijven kunnen € 2.500 verdienen door jongeren aan een baan te helpen

BUITENPOST – Jongeren uit Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel gaan komende week op pad om de jongerenvoucher bij bedrijven aan te bieden. Werkgevers die een werkzoekende jongere minimaal een half jaar in dienst nemen, kunnen de jongerenvoucher verzilveren. Zij krijgen dan een tegemoetkoming in de loonkosten van € 2.500.

De jongerenvoucher is één van de maatregelen in het kader van het Actieplan bestrijding jeugdwerkloosheid in Fryslân. Het actieplan richt zich op het creëren van zoveel mogelijk leerwerkplekken en banen voor jongeren. De subsidie is mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds.

Doel van de Jongerenvoucher is om werkzoekende jongeren in Fryslân voor minimaal zes maanden werkervaring op te laten doen. Het maakt voor een werkgever niet meer uit of hij een jongere met een WW- of een WWB-uitkering aanneemt of in welke gemeente de jongere woont. De regeling geldt voor alle werkzoekende jongeren in Fryslân.

Voorwaarden aan de Jongerenvoucher zijn o.a. dat de jongere ouder is dan 17 jaar en jonger dan 28 jaar, in de provincie Fryslân woont en bij het UWV ingeschreven staat als werkzoekend. De werkgever heeft recht op de Jongerenvoucher wanneer hij binnen de periode 1 november 2013 en 1 december 2014 een arbeidsovereenkomst voor ten minste zes maanden biedt. Op deze manier is de jongere niet meer afhankelijk van een uitkering. Per bedrijf of organisatie kan voor maximaal drie werknemers een Jongerenvoucher worden aangevraagd.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button