HoofdnieuwsRegionaal

Beëdiging nieuwe raad in Dantumadiel

DAMWÂLD – Donderdagavond vond de beëdiging en installatie van de nieuwe gemeenteraad van Dantumadiel plaats. Dinsdagavond nam de raad afscheid van zes raadsleden. Wethouders Roelof Bos (CDA) en Siepie Hylkema (PvdA) namen hun plaats in de raad in en blijven daarnaast wethouder. Daarnaast zijn vier nieuwe raadsleden direct gekozen in de raad. Dit zijn Roel Dijkstra (CDA), Adrie Slomp – Ludolphie (CDA), Nico Zwart (ChristenUnie) en Kees Wielstra (Dantumadeel ’82).

Naast de nieuwe raadsleden werden ook de zittende raadsleden die opnieuw plaatsnemen in de gemeenteraad beëdigd. Na de vorming van het nieuwe college kan de samenstelling van de gemeenteraad nog wijzingen. De gemeenteraad heeft ingestemd met het aanstellen van Jan Jitse Visser (CDA) als informateur die de eerste onderhandelingen gaat doen om te komen tot een nieuw college.

Hendrikje Renske de Vries winnaar Ipad in Dantumadiel

De winnaar van de Ipad is Hendrikje Renske de Vries uit Feanwâlden. Ze won deze Ipad omdat ze meedeed aan de actie voor nieuwe kiezers. Iedereen die voor het eerst mocht stemmen had kans om een Ipad te winnen. Donderdagavond kreeg zij de Ipad uitgereikt door burgemeester Sicko Heldoorn. Dit gebeurde voorafgaand aan de installatie van de nieuwe gemeenteraad. Woensdag 19 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. Om mee te doen met de actie konden alle nieuwe kiezers een speciale stemkaart inleveren. De gemeente heeft deze actie gestart omdat ze de stem van jongeren erg belangrijk vindt. Van alle nieuwe kiezers heeft een kwart de speciale stemkaart ingeleverd. Daarmee was het een geslaagde actie.

 

Foto’s Nanne Nicolai

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button