HoofdnieuwsRegionaal

Bereik T-mobile op Friese platteland laat te wensen over

DOKKUM – Na een jaar van afwezigheid zijn de makers van FryskeFideos.nl terug met een nieuwe video: ‘Gurbe en Fedde van T-mobyltsje’. De video is een parodie op de reclame van T-mobile waarin Ali B. graag zelf zijn eigen abonnement samen stelt.

In de de reclame van T-mobile wordt er gesproken over het wel of niet hebben van belminuten of het hebben van mobiel internet. Voor veel inwoners van Friesland is deze vraag niet relevant, zij hebben niet eens bereik met hun mobiele telefoon.

Geen of nauwelijks bereik
Zoals de dekkingskaart van T-mobile laat zien is de dekking in de Randstad goed maar laat het in veel delen van Friesland te wensen over: Sint Nicolaasga, Driezum, Idskenhuizen, Easterein, Beetgum, Cornjum, Rinsumageest, Driezum, Ee, Oudwoude, Augustinusga, Surhuizum, Rottevalle, Frieschepalen, het zijn allemaal dorpen met geen of nauwelijks bereik.

Ergernis
De makers van de parodie: ‘Wij zitten al jaren bij T-mobile maar ergeren ons groen en geel aan de dekking. In bepaalde dorpen heb je niet eens bereik, laat staan dat je mobiel internet hebt. Wij begrijpen best dat dit niet de meest rendabele gebieden zijn, maar ze mogen niet vergeten worden.

Oproep
De makers doen een oproep aan mensen die zitten aangesloten bij T-mobile en ook problemen ervaren: ‘Bel met T-mobile, geef aan dat je slecht ontvangst hebt en wijs ze op de dekkingskaart. In de meeste gevallen geven ze je voor een bepaalde periode korting of kun je zelfs je abonnement laten ontbinden’.

‘Als het maar werkt’

Op de vraag wat ze met de video willen bereiken laten de heren weten: ‘Goede dekking natuurlijk. Spraak, maar ook mobiel internet. Of dat 3G, 4G of HSDPA is maakt ons niet uit, als het maar werkt.

[youtube_video id=”Q04nR5NQhmY”]

Video: FryskeFideos

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button