HoofdnieuwsRegionaal

Beroepsvisser op de bon voor overvolle netten

LAUWERSMEER – Tegen een 55-jarige beroepsvisser van Urk is door de dierenpolitie proces-verbaal opgemaakt. De visser had in het Lauwersmeer diverse fuiken uitgezet en die vervolgens niet tijdig geleegd. Met als gevolg dat een groot deel van de vis dood was.

Net voor de jaarwisseling kreeg de dierenpolitie informatie van toezichthouders van de Hengelsportfederatie Fryslân dat in fuiken in het Lauwersmeer veel dode vis zou zitten. Op het Lauwersmeer mag alleen gevist worden op paling en wolhandkrab, meegevangen schubvis moet onmiddellijk worden teruggezet. Reden voor de dierenpolitie om enkele fuiken te controleren. De agenten zagen dat er overwegend schubvis, zoals snoeken en brasems, in de netten de zaten. Een deel daarvan was inmiddels dood. De 55-jarige beroepsvisser kreeg dan ook de opdracht om de netten direct te legen. Dit deed hij niet en daarom werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Wet Dieren.

NVWA

Ook ontdekten de agenten dat de beroepsvisser gebruik maakte van een grote hoeveelheid schietfuiken. Het gebruik van deze fuiken is slechts toegestaan vanaf 1 april tot 1 oktober om de aalstand te beschermen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft deze overtreding in onderzoek.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button