HoofdnieuwsRegionaalSport

Bert Middel wordt voorzitter Raad van Commissarissen FC Groningen

KOLLUM – Bert Middel wordt per 1 juli 2013 de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Groningen. Hij volgt in Euroborg Ed Zijp op, die na dit seizoen zijn functie neerlegt bij de Trots van het Noorden. Middel wordt benoemd voor een periode van vier jaar. Die termijn kan daarna nog eenmaal met vier jaar worden verlengd.

De 60-jarige Bert Middel, is  geboren in Groningen en groeide op in de Oosterparkwijk en later in de Rivierenbuurt. Na de openbare lagere school bezocht hij het Heymans-College, waar hij zijn HBS-B-diploma behaalde. Vervolgens studeerde Middel aan de Rijksuniversiteit Groningen economie, rechten en sociologie. In 1975 studeerde hij af

Middel was docent in het Hoger Onderwijs in Groningen, wetenschapper aan de Rijksuniversiteit Groningen (Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen),  journalist bij diverse kranten en tijdschriften, organisatieadviseur in Assen/Utrecht, secretaris van een regeringscommissie in Den Haag/Rijswijk, directeur van een scholingsinstituut in Havelte en Oosterhesselen, lector aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en zeventien jaar parlementariër namens de PvdA, waarvan dertien jaar in de Tweede Kamer en vier jaar in de Senaat.

Daarvoor was Middel onder meer voorzitter van de PvdA-Groningen, gemeenteraadslid in Assen en Statenlid in Drenthe (lijsttrekker). Van 2005 tot 2012 was hij burgemeester van Smallingerland (Drachten en 13 omliggende dorpen). Per 1 januari 2012 is Middel dijkgraaf van het waterschap Noorderzijlvest, dat gevestigd is in Groningen. Tevens is Middel publicist en columnist en is hij (mede-)auteur van zestien boeken.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button