HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Bescherm en beveilig uw sieraden

FRYSLÂN – Natuurlijk gaat u er vanuit dat uw sieraden niet gestolen worden en dat u ze nooit verliest. Maar mocht het u overkomen, dan kan het bij de opsporing en het terugbezorgen van uw kostbaarheden van groot belang zijn dat u van elk stuk een goede en nauwkeurige beschrijving hebt. De ene ring of oorbel is immers de andere niet.

Uniek

Met de juiste benaming, aangevuld met beschrijvingen van het materiaal, de sluiting, versiering, bijzonderheden als een ingegraveerde tekst én natuurlijk een digitale foto van 3 mb, maakt u een uniek ‘DNA-profiel’ van uw sieraad. Geef dit profiel bij diefstal of vermissing bij de aangifte door. De politie kan dan gericht zoeken en uw sieraden bij aantreffen herkennen en terugbezorgen.

Applicatie

Voor het maken van een omschrijving kunt u gebruik maken van een applicatie die u in staat stelt om in tien logische stappen tot de juiste benaming en omschrijving van een sieraad te komen. Inscripties, reparaties en andere bijzonderheden voegt u toe in de vrije invulvelden.
Het  DNA profiel van een sieraad is alleen bedoeld voor een goede en juiste omschrijving van een sieraad.

DNA-spray

Door DNA-spray te gebruiken kunt u ook uw sieraden beschermen. DNA-spray is een onschadelijke, kleurloze vloeistof waarin een synthetische vorm van DNA is verwerkt die op uw sieraad aanbrengt. Het wordt ingezet als inbraak- en/of overvalpreventie, en kan objecten of personen op het eerste oog onzichtbaar markeren.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button