112

Bestuurder aangehouden na achtervolging

DAMWALD – In de nacht van zaterdag op zondag zag de politie een voertuig rijden op de Haadwei in Damwald. De politie besloot het kenteken in het “onboard” bevragingsysteem te bevragen. Toen bleek het kenteken geschorst en de tennaamgestelde meerdere keren voor het rijden zonder rijbewijs voor kwam.

Het voertuig werd achterhaald ter hoogte van de Dwarsloane, waarop een stopteken werd gegeven. De politie zag, dat het voertuig niet stopte en de snelheid verhoogde. Op de brug over “De Zwemmer” passeerde het voertuig op hoge snelheid een fietser. Hierna besloot de bestuurder de verlichting van het voertuig te doven. Op de T-kruising Miedloane met De Mieden verloor de bestuurder hierdoor de controle en reed rechtdoor. Het voertuig reed hierop de berm in en kwam tot stilstand tegen een boom.

De bestuurder stapte hierna uit en probeerde zich nog aan zijn aanhouding te onttrekken. Door de inzet van pepperspray kon de 20-jarige bestuurder, uit de gemeente Dongeradeel, aangehouden worden. Hij werd ingesloten en proces-verbaal word opgemaakt. Het voertuig werd in beslag genomen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button