HoofdnieuwsRegionaal

Bestuurder Peter Littooij verlaat Nij Smellinghe/Zorggroep Pasana

DOKKUM/DRACHTEN – Bestuurder Peter Littooij verlaat de zorggroep bestaande uit Ziekenhuis Nij Smellinghe en Zorggroep Pasana. De bestuurder gaat vanaf 1 oktober aan de slag als lid van de Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Tiny Derks, voorzitter van de Raad van Toezicht, betreurt het besluit van de bestuurder, maar begrijpt de stap. “Onze organisatie heeft de afgelopen jaren in een roerige periode gezeten. Peter Littooij heeft ons daar op deskundige wijze doorheen geloodst. Het is jammer dat hij onze organisatie gaat verlaten, maar ik heb alle begrip voor zijn keuze.”

Littooij begon halverwege 2012 als bestuurder bij Ziekenhuis Nij Smellinghe. Onder zijn leiding werd de fusie in gang gezet met Zorggroep Pasana en werden de gesprekken gestart met de Kwadrantgroep en de Antonius Zorggroep.

Met name de fusie met Zorggroep Pasana en de problemen bij De Sionsberg legden een groot beslag op de organisatie. Hier leerde de Raad van Toezicht de bestuurder goed kennen. “Peter Littooij heeft laten zien dat hij de verbinding kan leggen met andere organisaties en belanghebbenden. Dat zijn belangrijke eigenschappen voor een bestuurder. Ondanks de moeilijke tijd heeft hij onze organisatie uitstekend geleid.”

De Raad van Toezicht gaat zich de komende weken beraden op de ontstane situatie, om de opvolging van de bestuurder zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button