HoofdnieuwsRegionaal

Bevallen in Noordoost-Friesland, wat nu?

DOKKUM – Vanaf 17 december 2012 is het niet meer mogelijk in de Sionsberg te bevallen. Bevallingen die in het ziekenhuis moeten plaatsvinden, zullen op de verloskamers van fusiepartner Nij Smellinghe kunnen plaatsvinden of desgewenst in een ander ziekenhuis. Om alle zwangeren te informeren over de mogelijkheden rondom zwangerschap en geboorte die ziekenhuis De Sionsberg en fusiepartner Nij Smellinghe in Drachten samen blijven bieden, organiseren zij samen met de eerstelijns verloskundigen van de praktijken ‘Catharina Schrader’ in Dokkum en ‘verloskundig centrum Jane’ in Kollum een informatiebijeenkomst.

 

Welke mogelijkheden bieden De Sionsberg en fusiepartner Nij Smellinghe na de sluiting van de verloskamers in De Sionsberg?

 

Tijdens deze bijeenkomst geven diverse sprekers een toelichting op de gevolgen van de sluiting. Zwangeren en mensen die in de toekomst in de regio willen bevallen, krijgen informatie over de mogelijkheden die De Sionsberg en fusiepartner Nij Smellinghe bieden op het gebied van bevallingen én over de voor- en nazorg rondom de bevalling die in De Sionsberg geboden blijft worden. Er wordt onder anderen gesproken door gynaecologen uit de nieuw te vormen vakgroep Drachten/ Dokkum, een vertegenwoordiging van de eerstelijns verloskundigen uit Noordoost-Friesland en tweedelijns verloskundigen en verpleegkundigen uit Nij Smellinghe.

 

De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 12 december 2012 vanaf 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in het restaurant van ziekenhuis De Sionsberg. Graag vooraf aanmelden via: [email protected]

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button