HoofdnieuwsRegionaal

Beweeg-tweedaagse op ’t Holdersnest in Harkema

HARKEMA – Wethouder Klaas Antuma gaf donderdag 20 juni het startschot voor de ‘beweeg-tweedaagse’ op basisschool ‘t Holdersnest in Harkema. De beweeg-tweedaagse is georganiseerd door kinderen van groep 7 van  ‘t Holdersnest als onderdeel van het programma ‘Achtkarspelen fit’.

 

De beweeg-tweedaagse bestond uit twee activiteiten. Donderdagmiddag is er een sponsorloop georganiseerd waar de kinderen van de groepen 3 tot en met 8 geld hebben ingezameld voor een nieuw speeltoestel op hun eigen schoolplein. Na de sponsorloop kregen de kinderen een bakje met fruit voor hun prestaties.

Vrijdag hebben de kinderen kennis kunnen maken met de sporten atletiek en survival in sporthal de Fûgelkamp. De groepen 3 tot en met 6 hebben kennisgemaakt met verschillende atletiekonderdelen. In de middag waren groep 7 en 8 aan de beurt om kennis te maken met survival. Deze clinic werd gegeven door de survivalclub uit Kootstertille.

Met ‘Achtkarspelen fit’ wil de gemeente Achtkarspelen extra aandacht besteden aan een actieve leefstijl van de burgers en met name aan meer bewegen en gezond eetgedrag. In het kader van gezond en ondernemen heeft groep 7 van ‘t Holdersnest een aantal lessen ‘Ondernemen’ gevolgd. Deze lessen zijn gegeven door Henk Miedema van Hout Speeltoestellen. Vervolgens is hier een beweeg-tweedaagse aan gekoppeld.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button