HoofdnieuwsRegionaal

Bewoners van het Zonnehuis genieten van kerstmuziek

ZUIDHORN – Afgelopen zaterdagmiddag  in de algemene hal Dorpsplein van het Zonnehuis Zuidhorn speelden meer dan 20 leerlingen kerstmuziek. De succesvolle muziekpraktijken van Zuidhorn ‘Muziek op Maat’ o.l.v. Marianne Heeres en de ‘Vioolschool Oktje Lambermont’ sloegen de handen ineen om een mooi concert te geven. Tijdens dit gratis toegankelijke concert lieten de leerlingen van verschillend niveau en van alle leeftijden kerstliederen en stemmige muziek horen. De leerlingen komen uit Zuidhorn/Westerkwartier, maar ook uit de regio Ten Boer en Buitenpost.

Alle zitplaatsen van ‘het Dorpsplein’ waren bezet. De feestelijk geklede leerlingen kwamen op met hun instrumenten en mooi versierde lessenaars.

Feestelijke opening

Het concert werd ingezet met het beroemde lied ‘Gloria in excelsis deo’. Een blokfluitiste en een violist begonnen, waarna als verrassing voor het publiek een jonge cellist inviel met een stevige en zuivere toon. Na het eerste couplet zetten alle andere leerlingen gezamenlijk in en werd het concert feestelijk geopend.

 

Violen en blokfluiten

Daarna speelden leerlingen in kleinere groepjes. Met zijn tweeën, drieën of vieren, soms alleen blokfluiten, soms alleen violen, vaak in combinatie. Af en toe speelde er iemand solo, begeleid op de piano. Ook werd er af en toe gezongen. Leerlingen hadden duidelijk zin in het concert.

 

Mooie muziek

De combinatie viool en blokfluit blijkt erg mooi te zijn voor een kerstconcert. Zowel de leerlingen zelf als het publiek waren verrast door de mooie muziek en het samenspel. Als laatste werd het lied ‘Kerstklokjes’ gespeeld. Een voor een zetten 6 fluiten en een viool in met een klokjes motief. Uiteindelijk vielen de anderen in bij de eeuwenoude kerstmelodie.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button