HoofdnieuwsRegionaal

Bezoek Amerikaanse topviolist en cellist aan Frysk Leer Orkest in Noardburgum

NOARDBURGUM – Op dinsdag 26 maart a.s. om 13.15 uur krijgt de strijkersklas van het Frysk Leer Orkest (FLO) op de CBS Immanuel in Noardburgum hoog bezoek!

Twee professionele topmuzikanten uit New York: Gareth Johnson (viool) en Khari Joyner (cello) komen dan op de repetitie kijken, meespelen en laten zien wat zij allemaal met hun instrument kunnen en dat is natuurlijk heel wat!

De beide muzikanten zijn deelnemers aan het Amerikaanse Sphinx project, dat is opgezet om de stereotypen van klassieke muziek te doorbreken en geloof en rassen door muziek met elkaar te verbinden. Zij brengen momenteel een bezoek aan een aantal projecten op scholen en geven workshops en concerten waaronder ook een concert op zondag 24 maart a.s. in de Rinkelbom in Heerenveen.

De leerlingen van groep 5/6a van CBS Immanuel vormen dit jaar voor het eerst een onderdeel van het Frysk Leer Orkest. Dit orkest is bedoeld om leerlingen van de basisscholen op school in groepsvorm muziekles te bieden.  Dit is een initiatief van it Toanhûs in Joure, Ateliers Majeur in Heerenveen en de Streekmuziekschool Wâldsang uit Buitenpost. Momenteel doen er 6 basisscholen mee aan het FLO die uiteindelijk samen een orkest van bijna 150 kinderen vormen! Naast  CBS Immanuel, doet o.a. ook CBS de Finne uit Jistrum dit jaar mee  met het FLO.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button