Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Bibliotheek zet e-books en e-bookambassadeur Sylvia in de schijnwerpers

KOLLUM – Bibliotheken Noord Fryslân is trots op haar collectie, die nu naast miljoenen boeken, films en tijdschriften ook uit e-books bestaat. Maar de Bibliotheek is misschien nog wel meer trots op haar medewerkers. Sylvia Laarman uit Kollum is één van die medewerkers. Zij staat de komende weken landelijk in de spotlights als de beste e-bookambassadeur van Nederland.

Die titel kreeg zij eind 2015 bij een landelijke bijeenkomst voor bibliotheekmedewerkers. Behalve eeuwige roem levert het Sylvia ook veel leuke reacties op. En die reacties nemen vast nog een vlucht, want Sylvia is één van de gezichten van een landelijke campagne om e-books te promoten. Ze is met haar favoriete e-book te zien op bussen en bushokjes en op posters door het hele land.

Hulp bij e-reader of tablet

Als e-bookambassadeur weet Sylvia Laarman ontzettend veel van e-books en e-readers. Die kennis zet ze in om anderen te helpen met e-reader of tablet. Dat doet ze samen met een collega tijdens het maandelijkse iPad- en e-bookcafé in de bibliotheken van Buitenpost, Dokkum en Franeker. De eerste -goed bezochte- sessies zijn inmiddels geweest.

Bibliotheek leent duizenden e-books uit

De iPad- en e-bookcafés zijn gratis toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Iets uit de bibliotheekcollectie van 10.000 e-books downloaden, is alleen kosteloos voor leden van de Bibliotheek. De digitale collectie bestaat uit spannende, romantische, jeugd-  en informatieve boeken. Nieuwere boeken, maar ook klassiekers en natuurlijk bestsellers. De Bibliotheek werkt continu aan het uitbreiden van de collectie. Dat is ook wel nodig, want e-books worden steeds populairder. Vorig jaar leenden de leden van de Bibliotheek maar liefst 1,5 miljoen e-books.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button