HoofdnieuwsRegionaalSport

Blauw Wit en Kollum in evenwicht

LEEUWARDEN – Op de open vlakte van Blauw Wit had Kollum lang zicht op drie punten, maar vijf minuten voor het verstrijken van de speeltijd kreeg de thuisploeg de gelijkmaker in de schoot geworpen door een eigen doelpunt.

Vanaf de aftrap van scheidsrechter van der Hoek was het de ploeg van trainer Nijboer die trachte het spel naar hun hand te zetten. De eerste kans kwam nadat Jan Tijtsma was vrij gespeeld en zijn schot naast de goal van Weidenaar zag verdwijnen. Het antwoord van de Kollumers kwam via een afstandsschot van Otto Christiaan Jonker, maar ook zijn scherpte was er nog niet. Het spel golfde vervolgens op en neer, zonder dat het voor beide doelen gevaarlijk werd. Via een goed lopende combinatie moest Weidenaar handelend optreden, nadat Alban Miftari vrij kon inschieten, echter wist Weidenaar dit met een reflex te keren. Door veel de lange bal te hanteren probeerde Kollum het om hun spitsen te bereiken, echter wist men de verdediging van Blauw Wit niet te verontrusten. Toch kwam de ploeg van Pander in de twintigste minuut onverwachts op voorsprong, nadat Hein van Marrum de bal had onderschept en deze in de diepte op Joop Pynacker passte. Met een bekeken voorzet op zijn maatje Marinus Hoekstra wist deze met gevoel het leer achter Klaas Atema te schieten. Zonder dat beide teams met hard spel tegenover elkaar stonden werd het spel met regelmaat door van der Hoek stil gelegd, dit soms tot onvrede van de beide trainers. Met enkel vrije trappen probeerde de thuisploeg het om de stand gelijk te trekken, echter zonder resultaat. Kort na het half uur spelen kreeg Marinus Hoekstra de kans om de score te verdubbelen, nadat Rutger de Poel Joop Pynacker aanspeelde in de diepte en zijn voorzet vanaf de achterlijn bij Hoekstra bracht. Zijn inzet werd echter tot corner verwerkt, welke geen gevaar opleverde. In de tegenaanval kwam Blauw Wit op gelijke hoogte, nadat Jan Tijtsma op de rand van buitenspel door mocht gaan, met het uitspelen van Wierd de Vries liet hij vervolgens Weidenaar kansloos. Direct vanaf de aftrap heroverde Blauw Wit de bal de kreeg via Jeroen de Wind de uitgelezen kans om op voorsprong te komen, zijn schot verdween achter Weidenaar, maar zijn te zachte inzet kon door Siedo Bauke Jonker worden verwerkt tot corner. Aan de andere kant moest Atema met een reflex een schot van Romke Bos verwerken, nadat opnieuw goed spelende Rutger de Poel Pynacker prima vrij wist te spelen.

Na de thee werd het spel er door de gestaag neerdwarrelende regen niet beter op, het  speelde zich dan ook veel af op het middenveld. De thuisploeg kwam via Jan Tijtsma nog dichtbij een treffer, maar zijn inzet verdween tot corner achter de goal. Met het natte veld probeerde Otto Christiaan Jonker het met een afstandsschot, maar dit was geen probleem voor Atema. Halverwege de tweede helft was Dhirin Sewgobind nog het dichtste bij een treffer, echter de paal was het eindstation. De eerste echte kans voor Kollum werd wel in een doelpunt omgezet, met een bekeken pass zette Rutger de Poel opnieuw Pynacker vrij voor de goal en zijn inzet werd door Marinus Hoekstra prima verlengd. Door achterin 1 op 1 te gaan spelen en een extra spits binnen de lijnen te brengen wilde Nijboer toch proberen het verdiende gelijkspel uit het vuur te slepen. De Kollumers werden naar achter gedrukt en wisten de bal niet meer lang genoeg in het bezit te houden. Balverlies op het middenveld bracht Jan Tijtsma vrij binnen de zestien en zijn voorzet werd door Siedo Bauke Jonker ongelukkig in eigen doel geschoten. In de slotfase kregen beide ploegen nog een goede kans op de winst, echter bleef het bij de terechte puntendeling.

Na afloop was er bij trainer Ronnie Pander een dubbel gevoel aanwezig, aan de ene kant was hij blij met het gelijke spel, maar als je zo dichtbij de winst bent ben ik toch ook een beetje teleurgesteld. Na de winst in de slechte wedstrijd van vorige week, was Pander vandaag zeker tevreden over de vertoonde inzet van zijn ploeg. Hier kunnen we zeker weer mee verder om er een goed seizoen van te maken.

Verslag: André van der Meulen

Foto’s : Roel Bergsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button