Blauw wit – Kollum penalty festijn

LEEUWARDEN – Maar liefst vier penalty’s gaf scheidsrechter Klabbers zaterdag, drie voor Blauw wit en 1 voor Kollum. Blauw wit zag een riante voorsprong  van 3-0 als sneeuw voor de zon verdwijnen en Kollum ging op zoek naar de gelijkmaker tegen de tien Leeuwarders want keeper Dennis Dijkstra moest met een rode kaart het veld verlaten. Maar een penalty voor Blauw wit maakte een eind aan de illusie en Robin Bouma bepaalde de eindstand op 4-2

De 1e helft valt in de categorie “snel vergeten”. Het was dat keeper Vonk dankzij een aantal uitstekende reddingen Kollum in de race hield anders was het bij rust al gespeeld geweest. Na een half uur spelen kreeg Blauw wit een penalty nadat Robin Kleefstra aan een solo begon en al struikelend het strafschopgebied in ging. Penalty besliste scheidsrechter Klabbers. Jeton Musliu voltrok het vonnis. 1-0

Veel lange ballen en op het droge veld hoog opstuitende ballen maakten het kijkspel er niet beter op. Een slap spelend Kollum kon weinig uitrichten en Blauw wit bakte er ook niet veel van. Een schaarse uitzondering vormde Joop Pijnacker. Helaas mislukte zijn lob. Een neutrale toeschouwer was vast al in de pauze naar huis gegaan.

Na de rust kwam Yannick Hoekstra de ongelukkig spelende Adrian Heslinga vervangen. Nadat Pascal Vellema geblesseerd het veld moest verlaten kwam Siddo Bouke Jonker zijn plaats innemen. Aan alle goede bedoelingen van Kollum kwam al na acht minuten een eind. Een bijna identieke  situatie als in de 1e helft gebeurde. Ook nu weer een struikel partij van Kleefstra en weer wees de scheidrechter naar de beruchte witte stip. 2-0. Drie minuten later stond er 3-0 op het scorebord. Nu een prachtig uitgespeelde aanval. Robbert Bouma kreeg de bal perfect aangespeeld en had de bal voor het intikken. 3-0

Het pleit voor de oranjehemden dat ze  de moed niet lieten zakken. Twee goals voor de hardwerkende Joop Pijnacker, waarvan de tweede een penalty waren zijn beloning. Omdat de Leeuwarder keeper aan de noodrem trok mocht hij voortijdig de douche opzoeken. Kollum ging voor de gelijkmaker. Maar omdat een Blauw wit speler gretig over het uitgestoken been van Danny Nicolai viel en
Robin Bouma de weer makkelijk gegeven penalty raak schoot waren de laatste minuten voor des keizers baard.

Snel vergeten en volgende week tegen Waterpoort boys weer vol aan de bak.

Verslag: Gerben Heslinga en foto’s: Anne Waterlander