HoofdnieuwsRegionaal

Bloemsierkunst in Kollumerzwaag

KOLLUMERZWAAG – Zaterdag, 14 september, was de startmiddag van de bloemschikcursus die elk jaar door Groei & Bloei, afdeling Noordoost Friesland wordt georganiseerd. Martin Groen, bloemist in Workum, nederlands kampioen bloemschikken voor Professionals en nationaal en internationaal zeer bekend, zorgde voor een geweldige middag.

Zes prachtige bloemwerken heeft hij gemaakt onder toeziend oog van ruim 50 gasten uit heel Friesland. Een handgebonden boeket, een taartje, een tafelstuk enz., het leek wel of het zo helemaal geen moeite kostte. Prachtige materialen, warme tinten en exotische bloemen werden gebruikt. Nieuw materiaal zoals geschept papier werd ook gebruikt. Doordat de sfeer zeer gemoedelijk was in de zaal van de Trije Doarpen, werden er volop vragen gesteld en kregen de gasten een zeer uitgebreide uitleg over de nieuwe trends, technieken, de materialen en de bloemen. Natuurlijk waren er naast de demonstratie ook een aantal stands. Martin Groen had veel materiaal meegebracht. Veel spullen die hij gebruikte bij zijn creaties waren ook te koop en namen gretig aftrek bij de toeschouwers.  Groei & Bloei had ook een stand met daarop veel informatie over de afdeling en de komende activiteiten en workshops. Ook hier was belangstelling voor.

Na afloop van de demonstratie zijn de zes gemaakte kunstwerken, want zo mochten ze echt wel genoemd worden, verloot onder de gasten en mocht de middag, ondanks het tegenvallend aantal bezoekers als zéér geslaagd heten.

Voor een uitgebreid foto overzicht van de gemaakte kunstwerken kunt u kijken op http://www.nofriesland.groei.nl

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button