HoofdnieuwsRegionaal

BLØF op jubileumjaar Admiraliteitsdagen

DOKKUM – De Zeeuwse band BLØF, bekend van onder andere de hits Liefs uit Londen en Zoutelande, staat op zaterdag 5 september op het hoofdpodium van de Admiraliteitsdagen. Het is de eerste band in de line-up van het vierdaagse maritieme festival die bekend wordt gemaakt. Het is tegelijk de grootste band in het bestaan van de Admiraliteitsdagen die het podium betreedt.

Met de boeking van BLØF gaat een lang gekoesterde wens van de organisatie van de Admiraliteitsdagen in vervulling. BLØF is één van Nederlands meest succesvolle bands. Ze braken door met de single Liefs uit Londen en scoorden sindsdien talloze hits. Met Zoutelande, de hit van BLØF en zangeres Geike Arnaert, kreeg de band bekendheid in België. Sinds hun oprichting in 1992 bracht BLØF 12 studio-albums uit en sleepte diverse muziekprijzen in de wacht. Het meest recente album AAN dateert uit 2017. BLØF is de meest gedraaide artiest op de Nederlandse radio in de periode 2010-2019.

Sinds 2006 organiseert BLØF jaarlijks haar eigen meerdaagse festival Concert at Sea op de Brouwersdam in Zeeland, de thuishaven van de band. Hoewel er verschillen zijn met de gratis toegankelijke Admiraliteitsdagen, zijn er ook overeenkomsten: het festival wordt gedragen door mensen met passie voor muziek, de regio en gevierd om het publiek een mooi feest te bieden. Waar bezoekers naar Concert at SEA gaan voor de unieke locatie met uitzicht op de Noordzee, doen bezoekers aan de Admiraliteitsdagen dat eveneens voor de sfeervolle setting. Met de Admiraliteitsdagen zingt BLØF eens niet aan de eigen Zeeuwse, maar aan de Friese kust.

De tiende editie van de Admiraliteitsdagen vinden plaats op 3, 4, 5 en 6 september 2020. De Admiraliteitsdagen is een maritiem festival met een muziek, spectaculaire activiteiten, historische schepen, een foodfestival en straattheater. Onlangs werd bekend dat Dokkum en week voorafgaande aan en in samenwerking met de Admiraliteitsdagen de start van de BinckBank Tour verzorgt, de meerdaagse UCI WorldTour wielerwedstrijd van Nederland en België.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button