HoofdnieuwsRegionaal

Boek geschreven over Marianne Vaatstra

DE WESTEREEN – Misdaadjournalist Simon Vuyk heeft hét boek geschreven over de moord op Marianne Vaatstra. Hij werd door de vader van Marianne gevraagd hét boek over de moord te schrijven.

Het boek verschijnt op 26 augustus 2013. Hij schreef hét boek dat recht doet aan Marianne. Wie was zij? Hoe kon het noodlot haar de fatale nacht treffen? Hoe reageerde de familie op de bevrijdende arrestatie? Hoe beleefden zij het strafproces tegen de man die al die tijd in hun eigen gemeenschap leefde?

Simon Vuyk (1960) is onderzoeksjournalist en misdaadauteur. Hij schreef boeken over de vuurwerkramp en de verdwijning van Nicky Verstappen. Meest recent is zijn boek De blikken dominee. Eerder was hij eindredacteur van de misdaadprogramma’s van Jaap Jongbloed en Peter R. de Vries.

De feiten zijn bekend: in de nacht van 30 april op 1 mei 1999 wordt de zestienjarige Marianne Vaatstra verkracht en vermoord. Ruim dertien jaar later wordt Jasper S. uit Oudwoude aangehouden en bekent hij de misdaad aan de politie. Wat maakte de familie gedurende die tijd door? Wat waren de gevolgen van de jarenlange onzekerheid? Was deze Jasper S. ook ontmaskerd als de zoektocht van de familie  was gestaakt?

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button