112HoofdnieuwsRegionaal

Boerderijbrand Surhuizum vermoedelijk aangestoken

SURHUIZUM – Afgelopen dinsdagnacht rond 04:45 uur werd er door een voorbijganger een brand in een woning aan de N358 in Surhuizum ontdekt. De woning betrof een boerderij met een rieten dak. De voorbijganger waarschuwde de slapende bewoner, die hierdoor zonder verwondingen de boerderij uit wist te komen. De gealarmeerde brandweer wist het vuur onder controle te krijgen. Hierbij raakte een vrijwillige brandweerman ernstig gewond. Hij is tijdens zijn werkzaamheden vermoedelijk door de vloer van een bovenverdieping gezakt. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat er vermoedelijk sprake is van brandstichting. Er is aangifte gedaan en de zaak is verder in onderzoek.

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie over de brand hebben. Mogelijk zijn er mensen geweest die rond dinsdag 17 mei 2016 iets in de buurt van de boerderij gezien of gehoord hebben. De boerderij ligt aan een drukke doorgaande weg tussen Buitenpost en de A7.

Heeft u informatie over de brand waarbij een brandweerman zwaar gewond raakte, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto’s: De Vries Media

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button