112HoofdnieuwsRegionaal

Boetes uitgedeeld en rijbewijzen ingevorderd bij verkeerstoezicht

WARFSTERMOLEN – De politie heeft afgelopen week het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige automobilist uit De Westereen.

De man reed afgelopen dinsdag op de Kwelderweg bij Warfstermolen met een snelheid van 140 km/u terwijl er een maximumsnelheid van 80 km/u geldt. Hij werd aan de kant gezet en moest zijn rijbewijs inleveren bij de politie.

In Dokkum werd vorige week op de Keppelstraat een 38-jarige inwoonster van de gemeente Noardeast-Fryslân staande gehouden. De vrouw reed met een ongeldig verklaard rijbewijs omdat ze niet heeft meegewerkt aan een door het CBR opgelegde cursus n.a.v. het rijden onder invloed.

Afgelopen donderdag reed een 24-jarige snorfietser uit de gemeente Noardeast-Fryslân slingerend op de Trekwei bij De Trieme en wordt staande gehouden. Een speekseltest geeft een indicatie van drugsgebruik. De man werd aangehouden en voor een bloedonderzoek overgebracht naar het bureau.

Een 36-jarige inwoner van de gemeente Noardeast-Fryslân raakt donderdagavond zijn rijbewijs kwijt na een snelheidsoverschrijding op de Noarder Omwei bij Hurdegaryp. De man werd gelaserd met een snelheid van 157 km/u terwijl er een maximum toegestane snelheid van 100 km/u geldt.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button