HoofdnieuwsRegionaal

Bomenkap langs Uterwei (N358)

AUGUSTINUSGA – Vanaf woensdag 10 maart tot en met zaterdag 13 maart worden er bomen gekapt langs de Uterwei (N358) tussen Augustinusga en Koartwâld. Dit is nodig om van de Uterwei een betere weg te kunnen maken. De kap kan gepaard gaan met enige verkeershinder.

 “Provinciale Staten hebben besloten de Uterwei veiliger te maken en de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Er komen onder andere landbouwpasseerstroken en een ovonde”, zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder. “Onderdeel van het gehele plan is ook aanplant van bomen ter compensatie van kap die noodzakelijk is om de aanpak van de weg mogelijk te maken.”

 Tussen Augustinusga en Koartwâld is op het gedeelte waar de kapwerkzaamheden uitgevoerd worden één rijstrook gedeeltelijk afgesloten. De maximumsnelheid wordt tijdelijk verlaagd en er staan verkeersregelaars voor de veiligheid. Voor weggebruikers kan dit tot een langere reistijd leiden. De werkzaamheden vinden plaats tussen 9.00 uur en 15.00 uur, buiten de spits. Tot uiterlijk 19 maart is aannemer Jelle Bijlsma B.V. bezig met opruimwerkzaamheden.

Groen terug

Om de Uterwei veiliger te kunnen maken, moet de provincie op bepaalde plekken een aantal bomen kappen en singels verwijderen. Ook is sprake van nieuwe aanplant. Na de werkzaamheden komen er op plekken waar dat kan bomen en singels terug. De bomen die gekapt en geplant worden, zijn vastgelegd in het landschapsplan als onderdeel van het bestemmingsplan Uterwei-Koartwâld.

Een veiliger N358

De Uterwei krijgt een aantal landbouwpasseerstroken en een ovonde bij Surhuizum met een oversteekplaats voor fietsers. Op deze ovonde sluiten we de zijwegen Rysloane en Súderheawei aan. Bij de Rysloane komt een fietstunnel.

In 2018 hebben we de werkzaamheden waarvoor geen bestemmingsplanprocedure doorlopen hoeft te worden al uitgevoerd. Naast het deel tussen Buitenpost en Surhuisterveen werken we ook aan de N358 tussen Surhuisterveen en de A7, De Skieding. Kijk voor informatie over deze werkzaamheden op www.fryslan.frl/n358.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button