HoofdnieuwsRegionaal

Boottocht voor bewoners Meckama State

KOLLUM – Donderdagmiddag zijn de bewoners van Meckama State samen met enkele personeelsleden en vrijwilligers een middagje in de rondvaartboot de “ Wilhelmina” te varen geweest. De bewoners en begeleiders maakten een bijzondere tocht vanaf de achtertuin van Meckama State. De route ging langs de jachthaven via de Sylster Ryd naar Kollumeroudzijl, daarna richting Westergeest en zo weer richting Kollum, een tocht van zo’n 2 ½  uur.

Men vertrok vanaf de achtertuin om zo te genieten van de natuur en Kollum en omstreken vanaf het water. Ook was er alle gelegenheid om gezellig met elkaar te praten en te genieten van koffie met wat lekkers.

Meckamastate maakt als eerste gebruik van deze boot. Vorig jaar hebben Harry Jansma en Gerrit Barkmeijer uit Kollum deze boot, die ergens verwaarloosd achter een loods lag, opgekocht, met de bedoeling deze op te knappen en opnieuw in de vaart te brengen.

De houten boot is  in 1920 gebouwd op de werf Visser & Co. te Paterswolde die tot 2004 dienst gedaan heeft als rondvaartboot op het Paterswoldse meer en het Zuidlaardermeer. Sinds de twintiger jaren tot ver in de vijftiger jaren hebben velen uit het Noorden wel eens in deze boot gevaren. Er is  o.a. een elektrische motor ingebouwd en een zonnetent op gezet

Vanaf juni 2015 is er gelegenheid om met deze boot een tocht te gaan maken, voor meer informatie kunt u terecht bij camping Uit en Thuis te Kollum.

 

 

 

Foto’s Pieter Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button