HoofdnieuwsSport

Boppeslach voor vv Kollum met benoeming nieuwe hoofdtrainers

KOLLUM – VV Kollum is er in geslaagd om voor het seizoen 2017-2018 de technische staf uitstekend in te vullen. Vanaf augustus 2017 zullen Henk de Boer en Atze van der Wijk samen de eerste selectie trainen en zal Auke Mulder verantwoordelijk blijven voor de tweede selectie.

Wij hebben met Henk de Boer en Atze van der Wijk twee zeer ervaren hoofdtrainers binnen gehaald die qua persoonlijkheid en instelling heel goed passen bij onze club. Beide hebben een breed netwerk in de voetbalwereld en kunnen, gezien hun ervaring, ook een belangrijke rol vervullen in de ontwikkeling van de talentvolle jeugd van vv Kollum. Zowel de trainers als het bestuur en de technische commissie verheugen zich op en hebben alle vertrouwen in een succesvolle samenwerking. Samen met teamleiders Peter Zijlstra en Tim Brandsma, keepertrainer Albert de Boer en grensrechter Siebe de Jong en natuurlijk een talentvolle groep hopen we volgend seizoen om de prijzen mee te strijden.

Henk de Boer was ooit de balvaste spits van CSL uit Stiens, maar tegenwoordig zwaait hij alweer jarenlang de scepter als trainer bij diverse clubs in de regio. Momenteel is hij bezig met zijn tweede seizoen bij vv Ternaard. Een aanvallende spits placht te pleiten voor mooi en attractief voetbal. Henk de Boer ook, maar zijn basisprincipe begint bij de achterhoede. ,,Je moatte as it heal kin opbouwe fan achterút. As je fuotballe, moat je ek it fuotbal spylje wêr’t it foar bedoeld is. Je moatte nocht yn it spultsje hawwe en dat krije je neffens my net as je hieltyd mar in lange bal op in goede spits ferstjoere.’’

Atze van der Wijk fungeert dit seizoen als assistent trainer van Jaring Kloetstra bij vv Kollum. De in de regio zeer bekende trainer was eerder ook al aan vv Kollum verbonden als hoofdtrainer en kent de club op zijn duimpje. Omdat Henk de Boer aangaf liever op basis van gedeelde verantwoordelijkheid met Atze van der Wijk samen te werken heeft laatstgenoemde besloten weer als hoofdtrainer (nu dus samen met Henk de Boer) aan de slag te gaan bij vv Kollum.

Auke Mulder is al van jongs af aan actief bij vv Kollum waarbij hij de afgelopen jaren tot volle tevredenheid verantwoordelijk was voor de tweede selectie. Het bestuur en de technische commissie is dan ook erg ingenomen met het feit dat Auke Mulder samen met zijn leiders Jan de Boer en Tiete Wiersema ook volgend seizoen deze belangrijke taak op zich wil nemen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button