HoofdnieuwsRegionaalSport

Bouw nieuw zwembad Buitenpost bereikt hoogste punt

BUITENPOST – De bouw van het nieuwe zwembad in Buitenpost heeft het hoogste punt bereikt. Vorig jaar mei zette wethouder Jouke Spoelstra samen met aannemer Friso Bouwgroep de eerste schep in de grond. ‘Dit is wel een bijzonder moment na jaren van plannen maken’, zegt Jouke Spoelstra. ‘Met deze mijlpaal is het nieuwe zwembad weer een stap dichterbij.’

Materiaalgebruik
Wat opvalt, nu het hoogste punt is bereikt, is de bijzondere vorm van het dak met zijn in het oog springende houten dakconstructie. Het ontwerp van het zwembad is gemaakt door Slangen+Koenis architecten. ‘Voor de materialisatie van de buitengevel was de inspiratie snel gevonden’, vertelt Robbert Muskens van Slangen+Koenis. ‘In Buitenpost staan prachtige statige herenhuizen en sfeervolle jaren dertig woningen, die zijn opgetrokken uit baksteen en afgewerkt met sierlijsten. Door te kiezen voor een eigentijds metselwerk in een rode baksteen en deze te combineren met een rand van schoonbeton panelen, krijgt het gebouw een moderne, warme en tijdloze uitstraling.’ Het volledige dak wordt voorzien van zonnepanelen en er zal gebruik worden gemaakt van een warmte-terugwinsysteem, een waterbuffer waarin restwarmte kan worden opgeslagen en led-verlichting door het hele gebouw.

Planning

De bouwwerkzaamheden liggen op schema. Naar verwachting is de bouw van het bad in het derde kwartaal van dit jaar klaar en kan er gezwommen worden. Nadat de bouw van het nieuwe zwembad is afgerond wordt het oude bad gesloopt. Op deze plek komt een (multifunctioneel) parkeerplein. Ook wordt het zuidelijk entreegebied rondom het nieuwe bad opnieuw ingericht.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button