HoofdnieuwsRegionaal

Bouwpieten verstoren Sinterklaasfeest WSBF!

SURHUISTERVEEN – Op 3 december stond het jaarlijks pietengym spektakel weer op ‘t programma. Ditmaal een parcours met spelletjes voor de kinderen van groep 1 tot en met 5.  50 kinderen vertoonden hun gymnastische kunsten! Dak beklimmen, pakjes door de  schoorsteen gooien, van dak naar dak springen, het hoorde er allemaal bij. Met rood ingespannen gezichtjes , sommigen ook zwart geschminkt,  werd het feest opeens bruut verstoord!! Sinterklaas had 3 bouwpieten gestuurd. De beste Sint had vernomen dat de laatste hand nog gelegd moet worden aan de bouw van de springkuil.  Eind december moet deze klaar zijn!

Maar dat dit niet de meest handige pieten waren, was al snel duidelijk! De ene Piet kwam met het been al in het verband, omdat het bij een eerdere klus met de hamer al fout was gegaan! De tweede kindervriend dacht dat dat ook de rekstok, wandrek en banken doorgezaagd moesten worden….. Tot grote hilariteit van alle kinderen, die natuurlijk wel begrepen dat dat niet de bedoeling was van Sinterklaas.

De derde Piet, waande zich meteen een goeie gymnast en vond het klimmen en springen met de kinderen leuker dan een timmerklus. Na streng optreden van Juf Feikje werden de pieten tot orde geroepen! En kon het feest weer verder! Hamer, boor en zaag maar aan de kant en dansen springen en klimmen maar met de kinderen. Met een grote glimlach werden de gestrooide pepernoten opgezocht en aan het eind van het feest kregen alle kinderen natuurlijk  hun pieten diploma en een leuk meegebracht cadeautje! Nu kijken we natuurlijk met zijn allen uit naar de oplevering van de springkuil door de echte timmermannen eind december, waarna op 8 februari tijdens het Nederlands kampioenschap Springen de kuil zal worden geopend. Volgend jaar maar een paar springpieten Sinterklaas!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button