HoofdnieuwsRegionaal

Brandweer in Fryslan 100 keer uitgerukt voor brandjes

FRYSLAN – De jaarwisseling is voor Brandweer Fryslân en de Friese geneeskundige diensten op een beheersbare wijze verlopen. Voor zover bekend was nergens sprake van buitensporig negatief gedrag richting de brandweermensen en geneeskundige medewerkers. Met het overgaan naar het jaar 2014 is de brandweer geregionaliseerd en bestaat er één Brandweer Fryslân.

De brandweer is in Fryslân tussen de late oudejaarsmiddag en vroege nieuwjaarsmorgen bijna honderd keer uitgerukt om vooral kleine branden te bestrijden. Het gaat daarbij om een lichte stijging van het aantal uitrukken ten opzichte van de vorige jaarwisseling. Wat betreft het aantal meldingen was er een duidelijk verschil tussen de periode dat het buiten regende en droog was.

De Friese branden die de afgelopen avond en nacht bij de Meldkamer Noord-Nederland werden gemeld, vonden voornamelijk buiten plaats. Daarbij valt te denken aan in brand gestoken containers, aanhangwagens/caravans en (bouw en boom)materialen.

De ambulancediensten in Fryslân zijn tussen oudejaarsmiddag en nieuwjaarsmorgen ongeveer zestig keer ingezet. Uiteindelijk zijn veertig personen naar een ziekenhuis gebracht. Op Ameland is een man met de traumahelikopter naar het UMCG in Groningen gebracht. Hij raakte gewond nadat een stuk vuurwerk in zijn gezicht uiteenspatte.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button