112HoofdnieuwsRegionaal

Brandweer haalt vrouw uit auto in Augustinusga

AUGUSTINUSGA – Maandagochtend is tijdens een sneeuwbui op de Legeloane bij Augustinusga een auto in een sloot beland. De bestuurster een 26-jarige automobiliste uit Gerkesklooster kwam met haar voertuig uit de richting van het dorp en reed richting Reaskourre, toen ze de macht over het stuur verloor. De wagen raakte in de berm, draaide en kwam met de onderkant tegen een betonnen oprit. De auto kwam daarbij rechtop te staan, met de neus in het water.

Een buurtbewoner trof de wagen aan en zag dat de vrouw slecht aanspreekbaar was. Drie passerende scholieren van het Lauwers College, afkomstig uit Harkema, werden door de man aangehouden om de hulpdiensten te waarschuwen.

Daarop rukten een ambulance en de brandweerkorpsen van Drogeham en Surhuisterveen uit naar de ongevalslocatie. Door het gebruik van een ladder werd de vrouw snel uit het voertuig gehaald en overgedragen aan het ambulancepersoneel. Die brachten haar met de ambulance, met onbekend letsel, naar ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Berger Van Kammen droeg zorg voor het bergen van het voertuig.

Foto’s Geurt. P. Maassen van den Brink

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button