HoofdnieuwsRegionaal

Brandweer Kollum rijdt brandweerwagen naar Roemenië

KOLLUM – Albert Hoof en Jelle van der Valle (Brandweer Kollum) zijn samen met wethouder Jelle Boerema, vrijdag in alle vroegte vertrokken vanuit Kollum naar Schitu-Stavnic, een dorpje in de gemeente Voinesti in Roemenië. Het is voor de vijfde keer dat leden van brandweerkorps Kollum een brandweerwagen naar Roemenië rijdt.

Dit jaar kwam de brandweerwagen DAF 1300 Turbo tot stand, in samenwerking met Brandweer Kollum en Stichting Hulpgoederen Roemenië “Garyp-Earnewâld”. Een gebruikte brandweerwagen die de puntjes op de i heeft gekregen met geld dat bijeen gebracht is door trouwe donateurs, acties en giften.

Het platteland aldaar heeft geen brandweerkazerne. De dichtstbijzijnde kazerne is op 25 km afstand van Voinesti. De burgemeester heeft al heel lang een grote wens om een brandweerwagen in te kunnen zetten bij branden. Dinsdagavond komt de delegatie uit Kollum aan in Schitu-Stavnic. Woensdag zal de overdracht van de brandweerwagen aan de burgemeester Dobreanu van de gemeente Voinesti plaats gaan vinden.

Eigen foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button