HoofdnieuwsRegionaalSport

Broekster Boys en Kollum onbeslist

DAMWOUDE – In de derby had Kollum voor rust qua kansen verhouding de wedstrijd al hebben kunnen beslissen, echter wist alleen Hein van Marrum na prima de buitenspel val te ontlopen te scoren. Na de thee kwam de thuisploeg sterk uit de boxen en zette Kollum onder druk, in de tiende minuut leverde dit een scrimmage op voor de goal van Eppie Weidenaar waar scheidsrechter van der Meer een lichte overtreding bestrafte met een strafschop. Harry Wijnsma wist, ondanks dat Weidenaar de bal nog toucheerde de gelijkmaker te scoren.

Direct vanaf de aftrap liet Kollum zien dat ze de goede lijn van de laatste weken wilden doortrekken, de eerste aanval bracht al gelijk Marinus Hoekstra in goede positie maar wist Erik Krol de inzet tot corner te verwerken. In de daaropvolgende tegen aanval leverde voor de thuisploeg na een overtreding net buiten de zestien een vrije trap op, welke Sieman Kamstra zijn schot door Weidenaar zag worden gekeerd.  In de levendige openingsfase was Wiebe Postma voor Kollum nog dichtbij een treffer, terwijl aan de andere kant  Broekster Boys met enkele vrije trappen trachten het Weidenaar moeilijk te maken.  Het spitsenduo was deze middag niet echt scherp, zo kreeg Joop Pynacker een goede mogelijkheid op aangeven van Postma omspeelde hij de keeper goed maar werd zijn inzet van de doelijn gekeerd. Een schot van ongeveer dertig meter van Romke Bos leverde niet meer op dan een corner. Aan de andere kant schoot Albert Wijbenga een vrije trap net naast de goal van de Kollumers. De verdiende voorsprong voor de ploeg van Ronnie Pander kwam er in de vijf en dertigste minuut, vanaf de eigen helft ontweek Hein van Marrum de buitenspel en ging alleen op keeper Krol af en schoot de bal rustig onder hem door in het verlaten doel.  In de verder aantrekkelijke eerste helft mocht de thuisploeg gelukkig zijn dat de score niet hoger uitviel dan de enigste goal die nu was gevallen.

Na de thee kwam de ploeg van Wietse van der Veen gedreven uit de boxen en zette Kollum zonder echt kansen te creëren onder druk.  Toch zag je eerder de gelijkmaker aankomen, dan dat Kollum de wedstrijd alsnog zou beslissen.  Een lichte overtreding op Remco Kooistra was voor de scheidsrechter reden om de bal op stip te leggen. De bal genomen door Harry Wijnsma werd nog door Weidenaar aangeraakt, maar verdween de bal wel in het net. Even leek de geplaagde thuisploeg ( door de vele midweekwedstrijden was de bank bezet door alleen A juniorspelers ) de geest te hebben gekregen en zette de verdediging van Kollum onder druk en mocht Stephan Ovekempe net voor het kwart alleen op Weidenaar afgaan. Voor alles wat Kollum een warm hard toebrengt stapte Overkempe op de bal de was de grootste kans voor de thuisploeg verdwenen. Kollum pakte de wedstrijd weer enigszins op en kwam onder de druk vandaan en kreeg via oa Pynacker die deze middag ongelukkig was nog een goede mogelijkheid. Met veel strijd probeerde Broekster Boys nog de winst naar zich toe te trekken, maar ontbrak het aan de scherpte op het Weidenaar gevaarlijk te maken.  In het  laatste kwartier was het voor het talrijke publiek meer spannend dan goed, op aangeven van Pynacker was de ingevallen Robbert Lietmeijer nog dichtbij de winnende treffer en moest Kollum achterin nog enkel keren opletten bij vrije trappen net buiten de zestien meter.

Na afloop was Pander aan de ene kant tevreden met een punt, maar aan de andere kant konden we een goede slag slaan in de derde periode.  De eerste insteek is om veilig te zijn voor een vervolg in de tweede klasse, maar aan de andere kant is het natuurlijk goed voor de club indien we nog als toetje mee kunnen spelen voor promotie, aldus Pander. In deze strijd kan het nog heel raar lopen, alles is ook weer afhankelijk wat Broekster Boys de komende wedstrijden doet.  De vele wedstrijden die we nu spelen breekt ons een klein beetje op was het antwoord van Sjoerd Westra, de afgelopen twee weken en de komende twee weken spelen we twee wedstrijden in de week en kunnen we eigenlijks alleen maar aan hersteltraining doen.  Je kan beter één wedstrijd winnen en één verliezen dan twee maal gelijk spelen. Toch is er nog een kleine kans voor de tweede periode, maar dan moeten we al deze wedstrijden willen.  Na afloop werd er vele theorieën op de periodetitels los gelaten.  Het  ongelijke aantal wedstrijden dat nu is gespeeld heeft voor zowel Broekster Boys als voor Kollum invloed op de tweede en derde periode.  Broekster Boys heeft nog een kleine kans op de tweede, terwijl Kollum goed zaken heeft gedaan voor de derde periode.  Al met al zal de komende wedstrijden voor beide ploegen belangrijk zijn. Broekster Boys zal de beide uitwedstrijden moeten winnen en is dan afhankelijk dat Kollum de winst pakt in Leeuwarden voor de tweede periode, terwijl Kollum door de gunstige resultaten in de derde periode zelfs nog éénmaal mag verliezen in de resterende drie wedstrijden waar de wedstrijd tegen Zwaluwen niet onder valt om zo de titel  in de derde periode te pakken.

Verslag: Andre van der Meulen
Foto’s: Roel Bergsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button